STG Elburg staat voor Schaatstrainingsgroep Elburg

De schaatstrainingsgroep is opgericht op 16 mei 1989, als onderdeel van IJsclub Toch Gekregen. Sinds 30 maart 2009 is STG Elburg een zelfstandige vereniging.

Schaatsen is een van de oudste Nederlandse sporten. Al jarenlang geniet iedereen van een rondje op de ijsbaan, het proberen of het natuurijs het wel of niet houdt, de pracht van de natuur en het glijden van het ijs onder je schaatsen en daarna een lekker bekertje warme chocomel. Dat is het gevoel van schaatsen! Met een geschiedenis teruglopend naar 1989 is Schaatstrainingsgroep Elburg al een tijdje in de race. Met mooie koude winters op het natuurijs en anders trainend op kunstijsbanen wil STG Elburg schaatsliefhebbers uit Elburg en omgeving het gehele jaar plezier bieden in de schaatssport. Omdat er niet het hele jaar ijs ligt, biedt de vereniging de leden wielren-, skeeler- en conditietrainingen aan om ze klaar te stomen voor het komende winterseizoen. Bij STG Elburg draait het om het plezier die de schaatssport met zich mee brengt, gezamenlijk trainen voor jong en oud en iedereen op eigen niveau.

 

Missie STG Elburg

Wij willen schaatsliefhebbers uit Elburg en de regio plezier bieden in de schaatssport. Iedereen, jong en oud, op eigen niveau. Respect voor elkaar en een positieve, gezellige sfeer staan hierbij centraal.

 

Visie STG Elburg

STG Elburg is een gezonde, actieve en gezellige schaatsvereniging met het hele jaar een divers sportaanbod voor jeugd, recreanten en (selectie)wedstrijdsporters. We streven ernaar het prestatieniveau naar een hoger plan te brengen.

 

Het hele jaar actief

Bij ons kun je het hele jaar terecht voor gezellig sporten bij de vereniging. In de zomer kun je deelnemen aan de droog-, fiets-, of skeelertrainingen. In de winter is het natuurlijk tijd om te schaatsen! De schaatstrainingen vinden plaats op de overdekte ijsbaan De Scheg in Deventer tijdens speciale trainingsuren. Als er natuurijs is, worden er extra trainingen gegeven op het Veluwemeer of op de ijsbaan in Elburg.

De schaatstrainingsgroep kent de volgende opbouw (peildatum is 1 juli volgens de KNSB richtlijnen):
- De pupillen, kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar.
- De junioren, jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar.
- De recreanten, volwassenen vanaf de leeftijd van 18 jaar en ouder

 

Meer weten?

Kijk hieronder in de statuten en in het huishoudelijk reglement voor meer informatie. Ook heeft STG Elburg een toekomstplan opgesteld, waarin je kunt lezen waar STG Elburg voor staat en wat zij haar leden biedt.

Statuten STG Elburg

Huishoudelijk reglement

Toekomstplan

IMG_20230413_132203_837
LR-61D4EADA-8221-42B9-BA8D-DFB5CB6CD006_1_201_a
LR-A892AB7F-F3B5-46EC-A6DC-07104DB2983D_1_201_a